Üretim ne demektir, söze buradan başlamak gerekir. Üretim, var olandan farklı bir ürün ortaya koyma sanatıdır. Bir ressam bir şaheser ortaya koyduğunda bir üretim yapmış olmaz mı? Ancak kaç kişi bunla aç karnını doyurur, sağlığa kavuşur? Çok az tabii ki de…
Gelelim vatanımızın emekçi çiftçilerine durmadan vatanı, milleti için üretim yaparlar; kendi elleriyle, ailesiyle, çapasıyla, küreğiyle, traktörüyle. Kısacası varı yoğu neyse üretir hem kendini refaha eriştirmek hem de vatana millete katkı sağlamak için. Lakin bölgemizde, ülkemizde tarım ve hayvancılık hâlâ ama hâlâ gerekli önemi hak ettiği seviyede görmemektedir. İddia ediyorum ki tarım sektöründe çiftçi hariç her kesim çok kazanıyor. Her orta tarım veyahut hayvancılık yapan aile işletmesinin ortalama aylık kazancı asgari yüz bin olmalıdır, en az diyorum bakın! Çiftçi aynı zamanda tüccar olmalıdır, meydanı hak yiyen aracılara hiç bırakmamalıdır, her üretici kendi ürününü kendi pazarlamalıdır, hak budur. Vatan o zaman şahlanır, vatanı şahlandıracak çiftçilerimizdir.
Gelelim asıl konumuza Trakya çiftçisi mirasyedi midir? Bir kısmı öyle diyebiliriz diye yumuşatayım. Ata yadigarı geçim kaynağı toprağını, ineğini ve koyununu gözünü kırpmadan satan Trakya’nın vurdumduymaz çiftçisi sonra ise gider bir Karadenizli’nin ve Doğu Bölgemiz’in birinin işinde işçi olur kendi işini yok ettiği için…
Ey Trakyam yazık değil mi? Artık 1 dönüm dahi olsa topraklarımıza sahip çıkalım. Toprak namustur, namus ise biz Türkler de çok mühimdir bildiğimiz kadarıyla Mete Han’dan bu yana. Artık Trakya ve Türkiyemin çiftçisi canlasın vatanıma refah gelsin…
YORUMLAR